Hypnotherapie Conny Hofmeester

Hypnotherapie

Hypnos is Grieks voor ‘slaap’ en Hypnos was ook de Griekse god van de slaap. Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van trance. Trance ervaren we ook in het dagelijkse leven bijvoorbeeld als je in een boek verdiept bent en niet hoort dat je geroepen wordt. Trance is een diepe ontspanning met veranderd bewustzijn waarin je toegang krijgt tot je onbewuste. Je kunt via dit onbewuste ervaringen terugroepen uit je verleden doordat je bij diepere gevoelslagen komt..

Trance geeft de mogelijkheid voorbij het denken te gaan en te ervaren wat je diep van binnen voelt. Het zorgt er ook voor dat je toegang hebt tot herinneringen in jezelf. Het is hierdoor mogelijk je van psychische en lichamelijke klachten bewust te worden, deze te ervaren en te veranderen.

Doordat hypnotherapie de mogelijkheid geeft om via het onbewuste negatieve of traumatische ervaringen op een veilige manier te verwerken en los te laten, kun je hierdoor terugkomen in je kracht en krijg je weer (meer) zelfvertrouwen, (zelf)acceptatie en harmonie. Door dit proces is het mogelijk om stukjes van jezelf te helen en steeds meer te leven vanuit je hart. Het helpt je de balans terug te vinden tussen denken en voelen.  

Tijdens de therapie blijf je jezelf bewust van het proces waarin je zit, je weet wat er gebeurt en kan uit de trance komen wanneer daar behoefte aan is. Je hebt dus altijd volledig de controle over jezelf bij hypnotherapie. Dit is een belangrijk verschil met toneelhypnose dat in theaters gebruikt wordt.   

Voor meer informatie over hypnotherapie kan je terecht op de website van de Beroepsvereniging: www.hypnotherapie.nl